## Math Expressions Common Core Grade 4 Unit 1 Lesson 6 Answer Key Make New Groups for Addition

**Math Expressions Grade 4 Unit 1 Lesson 6 Homework**

**Use the information in the table to answer the questions.**

Driving Distances (in miles) between Various Cities in the United States

Question 1.

If you drive from New York to Dallas and then from Dallas to Chicago, how many miles would you drive?

Answer:

Distance drove in total = 2513 miles.

Explanation:

Distance from New York to Dallas = 1576 miles.

Distance from Dallas to Chicago = 937 miles.

Distance drove in total = Distance from New York to Dallas + Distance from Dallas to Chicago

= 1576 + 937

= 2513 miles.

Question 2.

Which two cities are farther apart in driving distance: Seattle and Los Angeles or Wichita and New York? Use place value words to explain your answer.

Answer:

Distance from Wichita and New York is the farther apart in driving because it is long distance compared to distance from Seattle and Los Angeles.

Explanation:

Distance from Seattle and Los Angeles = 1141 miles.

Distance from Wichita and New York = 1419 miles.

**Use any method to add. On another sheet of paper, make a drawing for exercise 5 to show your new groups.**

Question 3.

Answer:

Question 4.

Answer:

Question 5.

Answer:

Question 6

Answer:

Question 7.

Answer:

Question 8.

Answer:

Question 9.

Answer:

Question 10.

Answer:

**Math Expressions Grade 4 Unit 1 Lesson 6 Remembering**

**Multiply or divide.**

Question 1.

81 ÷ 9 = ______

Answer:

81 ÷ 9 = 9.

Question 2.

7 × 4 = ______

Answer:

7 × 4 = 21.

Question 3.

9 × 3 = ______

Answer:

9 × 3 = 27.

Question 4.

24 ÷ 4 = ______

Answer:

24 ÷ 4 = 6.

Question 5.

Answer:

Question 6.

Answer:

Question 7.

Answer:

Question 8.

Answer:

**Read and write each number in expanded form.**

Question 9.

eighty-six thousand, nine hundred twenty-one

Answer:

Expanded form of eighty-six thousand, nine hundred twenty-one

= 86000 + 923

= 86,921.

Question 10.

nine hundred twenty thousand, four hundred thirteen

Answer:

Expanded form of nine hundred twenty thousand, four hundred thirteen

= 920000 + 413

= 920,413.

**Compare using >, <, or =.**

Question 11.

36,290 36,290

Answer:

36,290 = 36,290.

Question 12.

438,000 43,800

Answer:

438,000 > 43,800.

Question 13.

298,150 298,105

Answer:

298,150 > 298,105.

Question 14.

999,999 1000,000

Answer:

999,999 < 1000,000.

Question 15.

**Stretch Your Thinking** Find the unknown digits in the following addition problem.

Answer:

Explanation:

One’s place 6 – 2 = 4.

Ten’s place = 6 + ?? = 3

=> 6 + 7 = 13.

Hundred’s place = 1 + 9 + ?? = 15

=> 1 + 9 + 5 = 10 + 5 = 15

Thousand’s place = 1 + 3 + 4 = 4 + 4 = 8.